Logo van Easywarm vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming

Easywarm » Vloerverwarming » Droogbouw vloerverwarming

Over droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming is een zeer efficiënte en geschikte manier om uw huis te verwarmen. Het biedt vele voordelen, zoals een snelle opwarmtijd, energiebesparing en gelijkmatige warmteverdeling.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een professionele installatie van vloerverwarming essentieel is voor een optimaal resultaat. Easywarm gebruikt de juiste vloerverwarmingsmaterialen en technieken tijdens de installatie en zorgt ervoor dat het systeem goed functioneert.

Heeft u nog vragen over droogbouw vloerverwarming? Op deze pagina beantwoorden wij de meest voorkomende vragen. Indien u nog meer informatie wenst kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bij Easywarm kunt u altijd gratis en vrijblijvend een offerte opvragen voor uw woonsituatie of bedrijf.

Indien u deze gegevens paraat heeft, kunt u hier een uitgebreider formulier invullen. Of onderaan deze pagina uw gegevens achterlaten zodat wij contact met u op kunnen nemen om uw situatie te bespreken.

Inhoudsopgave:

Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

Bij droogbouw vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van speciale gipsvezel platen die direct op de bestaande ondervloer kunnen worden geplaatst. Dit maakt het installatieproces eenvoudiger en sneller dan traditionele vloerverwarmingssystemen. Bovendien is het geschikt voor verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals PVC, gietvloer, laminaat, parket en tegels.

De naam droogbouw komt van het feit dat er bij de installatie geen ‘natte’ onderdelen worden gebruikt, zoals beton of cement.

Easywarm gebruikt bij installatie speciale gipsvezelplaten van Knauf of Fermacell. In deze Fermacell platen worden (stofarm) sleuven gemaakt voor de vloerverwarmingsbuizen, zodat de buizen de hele ruimte kunnen voorzien van warmte. Ook werken deze platen geluidsisolerend en brandwerend.

Na installatie wordt het systeem getest om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt en u kunt gaan genieten van uw vloerverwarming!

Droogbouw vloerverwarming kosten

De kosten van de installatie van droogbouw vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal zaken, zoals het te verwarmen oppervlak in vierkante meters en de huidige/gewenste vloer.

Om u een specifieke prijsopgave te kunnen geven kunt u een persoonlijke offerte aanvragen, welke is gebaseerd op uw gegevens en woonsituatie. Deze offerte is vrijblijvend.

Om u toch een idee te geven: de kosten voor droogbouw vloerverwarming bedragen vanaf €60,- per vierkante meter.

Voordelen van vloerverwarming als droogbouw

  • Een van de belangrijkste voordelen is dat er door de ‘droge’ afwerking snel kan worden gehandeld. Er hoeft niet te worden gewacht op het opdrogen van bijvoorbeeld beton of zandcement. Hierdoor kan de vloerverwarming in vergelijking met andere typen vloerverwarming sneller worden gelegd en in gebruik genomen.
  • Net als bij de andere typen vloerverwarming wordt de warmte met droogbouw vloerverwarming gelijkmatig in de ruimte verdeeld, wat zorgt voor een comfortabel leefklimaat.
  • De speciale Fermacell platen die worden gebruikt voor de vloerverwarming zijn licht van gewicht, waardoor droogbouw vloerverwarming ook toepasbaar is in situaties waarbij gewicht een rol speelt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij huizen met een houten skelet.
  • Door de sleuven en de hoogwaardige verwarmingsbuizen in de vloerverwarmingsplaten wordt uw ruimte snel en gelijkmatig verwarmd.
  • De speciale platen vormen ook een extra laag geluidsisolatie voor uw huis. Hierdoor kan het ook een zeer geschikte toepassing zijn voor appartementen. Tevens zijn de platen brandwerend.

Beste manier van droogbouw vloerverwarming instellen

Bij de installatie van de vloerverwarming stellen wij de systemen optimaal af voor uw woon- of bedrijfssituatie. Wij hebben jarenlange ervaring met de verschillende soorten systemen vloerverwarming en baseren de instellingen op uw wensen en situatie.

Indien u naderhand ergens niet uitkomt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Welke vloer past bij droogbouw vloerverwarming?

Of u nu PVC, gietvloer, laminaat, houten, tegels of een natuurstenen vloer in uw huis wilt hebben, droogbouw vloerverwarming is geschikt voor bijna alle soorten vloerafwerking.

Doordat de speciale Knauf of Fermacell platen een lage opbouwhoogte hebben, kunnen deze in veel gevallen ook direct over een oude vloer worden gelegd.

Over het algemeen geldt bij vloerverwarming dat de dikte van de vloer een rol speelt bij het doorlaten van de warmte. Hoe dikker de vloer, hoe minder warmte doorkomt. De meeste vloerfabrikanten hebben vloeren ontwikkeld die geschikt zijn voor vloerverwarming. U vindt deze informatie in de meeste gevallen op de verpakking.

U kunt voor advies ook terecht in uw vloerenzaak, of contact met ons opnemen indien u twijfels heeft over uw gewenste vloer in combinatie met vloerverwarming.

Offerte aanvragen voor installatie van droogbouw vloerverwarming

Door gebruik te maken van onze kennis en expertise en ruime ervaring in vloerverwarming, kunnen we u voorzien van een hoogwaardige installatie. Ons professionele team van monteurs heeft inmiddels meer dan 18000 installaties gedaan door het hele land.

Op basis van uw wensen en woonsituatie geven wij u advies en verzorgen wij de installatie op maat, wij doen waar we goed in zijn!

Vraag nu een persoonlijke offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bij Easywarm krijgt u altijd:

Professioneel team

Maatwerk advies

Duurzame manier van verwarmen

Schone en stofvrije installatie

Uitleg en garantie

Offerte aanvragen

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk om samen uw situatie door te nemen. 

Bel ons

Easywarm – Wij doen waar we goed in zijn!