Logo van Easywarm vloerverwarming

Voerverwarming met warmtepomp

Easywarm » Vloerverwarming » Vloerverwarming met warmtepomp

Over vloerverwarming met warmtepomp

Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is een duurzame en efficiënte manier om uw huis te verwarmen.

Een warmtepomp is elektrisch en haalt warmte uit de omgeving, bijvoorbeeld uit de grond of de lucht. Daarna gebruikt hij deze warmte om uw huis te verwarmen. In combinatie met vloerverwarming zorgt dit voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding in uw hele huis.

Het gebruik van vloerverwarming met een warmtepomp biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een milieuvriendelijke optie, omdat het gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat u bij gebruik van een warmtepomp geen gas meer nodig heeft om uw huis te verwarmen. Dit draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verlagen van uw energieverbruik.

Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een aangename warmte, omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de vloer. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en leefomgeving.

Easywarm kan door gebruik van de juiste hoogwaardige materialen vloerverwarming met warmtepomp installeren. Met meer dan 15 jaar ervaring in het leggen van vloerverwarming kunnen we u voorzien van advies en installatie passend bij uw wensen en woonsituatie. Wij stellen graag een persoonlijke offerte voor u op, klik hier om een offerte aan te vragen.

Heeft u nog vragen over de combinatie van vloerverwarming met warmtepomp? Op deze pagina beantwoorden wij de meest voorkomende vragen. Indien u nog meer informatie wenst kunt u altijd contact met ons opnemen.

Inhoudsopgave:

Hoe werkt een warmtepomp met vloerverwarming?

De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving, dit kan uit de buitenlucht of de grond zijn. Om deze warmte om te zetten naar bruikbare warmte voor het afgiftesysteem (zoals vloerverwarming) wordt elektriciteit gebruikt (en in het geval van een hybride warmtepomp eventueel aangevuld met gas).

Vervolgens wordt de warmte door de buizen van uw vloerverwarming geleid, waarbij de vloer de verschillende ruimtes aangenaam verwarmt.

Doordat vloerverwarming een relatief lage temperatuur nodig heeft om de ruimtes te verwarmen, is een warmtepomp een efficiënte en kostenbesparende manier om deze warmte aan te leveren.

Kosten warmtepomp vloerverwarming

De kosten voor een installatie van warmtepomp met vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal zaken zoals de grootte van het te verwarmen oppervlak, het vermogen van de warmtepomp en de keuze voor een type vloerverwarmingssysteem.

De investering is terug te verdienen doordat het energieverbruik vermindert en de energiekosten hierdoor lager zijn.

Doordat de prijs afhankelijk is van zoveel verschillende factoren is het voor ons lastig een schatting te geven zonder uw situatie te kennen.

Bij Easywarm kunt u altijd gratis en vrijblijvend een offerte opvragen voor uw woonsituatie of bedrijf. Indien u deze gegevens paraat heeft, kunt u hier een uitgebreider formulier invullen. Of onderaan deze pagina uw gegevens achterlaten zodat wij contact met u op kunnen nemen om uw situatie te bespreken.

Voordelen van vloerverwarming met warmtepomp

  • Een warmtepomp rendeert het beste met een lage temperatuur afgiftesysteem (LTS). Vloerverwarming is zo’n LTS. Vloerverwarming gebruikt water met een temperatuur tussen 20 en 35 graden Celsius. Een warmtepomp hoeft de (buiten)lucht dus minder te verwarmen. Hierdoor sluit de combinatie goed op elkaar aan. Vloerverwarming met een warmtepomp verlaagt uw energieverbruik.
  • Een warmtepomp kan het water ook koel maken en doorgeven aan het vloerverwarmingssysteem. Hierdoor kunt u in de zomer uw huis koelen.
  • Bij een volledig elektrische warmtepomp kunt u van het gas afstappen. Hierdoor bent u klaar voor de toekomst en af van gebruik van fossiele brandstoffen.
  • In het geval van een hybride warmtepomp gebruikt u nog wel gas, maar vermindert u sterk uw verbruik.
  • De meeste mensen ervaren een warmtepomp met vloerverwarming als zeer comfortabel. Door dit efficiënte systeem te gebruiken kunt u niet alleen kosten besparen, maar ook een hoger comfort ervaren in uw woning of bedrijf
  • De efficiëntie zorgt ook voor een zeer duurzame oplossing voor verwarmen in uw huis of bedrijf.

Vloerverwarming warmtepomp instellen

Het instellen van de warmtepomp met vloerverwarming gebeurt tijdens de installatie door Easywarm. Belangrijk is hierbij om ervoor te zorgen dat de temperatuurinstelling van de warmtepomp aansluit op de benodigde watertemperatuur voor de vloerverwarming.

Vloerverwarming heeft water nodig met een temperatuur tussen de 20 en 35 graden Celsius. Indien de warmtepomp juist is ingesteld, kan deze met een laag energieverbruik het water op de juiste temperatuur voor de vloerverwarming aanleveren.

Welke vloer kiezen bij vloerverwarming met warmtepomp?

Bij de keuze voor een vloer in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp is het belangrijk rekening te houden met een aantal aspecten.

Kies een vloer die de warmte goed kan geleiden, zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Tegels, natuursteen, PVC en beton geleiden de warmte goed.

Ook is het belangrijk dat de vloer de warmte kan vasthouden. Keramische tegels, natuursteen en PVC zijn hier beter in dan laminaat en vinylvloeren.

Daarnaast speelt de dikte van de vloer een rol. Hoe dikker de vloer, hoe minder warmte er doorkomt. Vloerfabrikanten houden echter rekening met het gebruik van een vloer voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp, dit wordt meestal ook aangegeven op de verpakking.

U kunt voor advies ook terecht in uw vloerenzaak, of contact met ons opnemen indien u twijfels heeft over uw gewenste vloer in combinatie met vloerverwarming.

Offerte aanvragen voor installatie van vloerverwarming met warmtepomp

Easywarm kan door gebruik van de juiste hoogwaardige materialen vloerverwarming met warmtepomp perfect installeren. Met meer dan 15 jaar ervaring in het leggen van vloerverwarming en vele installaties gebruikmakend van een warmtepomp kunnen we u voorzien van advies op maat en een installatie passend bij uw wensen en woonsituatie. Wij stellen graag een persoonlijke offerte voor u op, klik hier om een offerte aan te vragen.

Bij Easywarm krijgt u altijd:

Professioneel team

Maatwerk advies

Duurzame manier van verwarmen

Schone en stofvrije installatie

Uitleg en garantie

Offerte aanvragen

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk om samen uw situatie door te nemen. 

Bel ons

Easywarm – Wij doen waar we goed in zijn!